logo
Odpowiedz 
Battletoads
Autor Wiadomość
Irwin Offline
Tutejszy
**

Liczba postów: 33
Battletoads
Battletoads to świetna giera, spodziewać się można bijatyki, ale także elementów platformówki, zręcznościówki i wyścigów. Warte odnotowania jest to, że widzimy bohatera z boku w widoku 'kopytowatym' (klasyczne 2D jak choćby Super Mario Bros.) jak i 3D, w którym można dodatkowo poruszać się w głąb ekranu (fani gier z Kuniem wiedzą, co mam na myśli).

I tak zamiast cały czas chodzić i niszczyć będziemy mogli zchodzić w dół dziury po linie, ścigać się poduszkowcami, wsiadać na coś pokroju deski surfingowej czy też dosiadać węża. Na powtarzające się atrakcje nie można narzekać.

Muzyka jest naprawdę ciekawa i wpadająca w ucho, dodatkowym bajerem jest muzyka która leci po włączeniu pauzy.

[Obrazek: 260452.jpg]

Według mnie gra jest niemiłosiernie trudna, ale oprócz tego zapraszam do gry, mam nadzieje, że wielu osobom, spodoba się tra gra, tym którzy już grali i ci co jeszcze nie grali w tą wspaniałą grę.

Nazwa: Battletoads
Gatunek: Platformowa
Platforma: Nes [Pegasus]
Tryb gry: Co-op
Ilość graczy: 1-2

[Obrazek: 13016.gif]
Pozdro dla użytkowników strony http://goalup.fora.pl/ od czarek789.
02-09-2011 20:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ludek Offline
Tutejszy
**

Liczba postów: 39
RE: Battletoads
Battletoads na jednego nie są aż tak trudne jak ludzie opowiadają tbh.

Pomijając odpały z pojazdami jest to zwykły beatemup.

Same pojazdy zaś to tak naprawdę pamięciówka - coś jak wklepywanie kodu (bo z taką prędkością pojawiają się przeszkody gdy już nam się pojazd rozkręci - swoją drogą końcówka surfingu bardzo przypomina Konami Code, choć Rare nigdy nie potwierdziło inspiracji)

Słynne węże to także pamięciówka nie odbiegająca od tego co dzieje się chociażby w Super Mario World (tylko jest tego troszku więcej)

Przyznam, gra ma trudne momenty, za najtrudniejszy uznaje uciekanie przez Big Balgiem, aczkolwiek sama gra jest do przejścia co pokazałem już na kilku konwentach ku zdziwieniu ludności tam obecnej

[Obrazek: sig.gif]
02-09-2011 21:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Irwin Offline
Tutejszy
**

Liczba postów: 33
To gratuluje, że przeszedłeś Battletoads, mi niestety jeszcze się to nie udało, chyba mam słaby reflex i cierpliwość do gier, żeby je przechodzić od deski do deski i to jeszcze w niektórych grach na Hardzie.
Osobiście uważam, że tej gry chyba nie da rady przejść na 2 osoby,(jak narazie nie widziałem na własne oczy na YT nie szukam, bo wiadomo, że ktoś mógł zawsze w jakiś sposób shackować grę, teraz jest taka technika, że da się wiele) ponieważ zawsze będzie jakieś coś, co przerwie nam passę.

[Obrazek: 13016.gif]
Pozdro dla użytkowników strony http://goalup.fora.pl/ od czarek789.
02-09-2011 22:16
Andreas Offline
Administrator

Liczba postów: 514
Ja chętnie z tobą zagram, ale strasznie mnie wkurza, że gdy jedna osoba ginie to następuje restart planszy (życia drugiego zostają zachowane). To najwyżej zrobimy tak, że najwyżej drugi się skuje od zaraz i będzie świeży start.

Jutro się odezwę Oczko
02-09-2011 22:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ludek Offline
Tutejszy
**

Grę da się przejsć na dwóch - Screwattack ostatnio nawet zrobił konkurs, ten kto przejdzie grę we dwóch bez czitów na NESie i wyśle video dostanie komplet koszulek i DVD.... znalazła się parka.

02-09-2011 23:00
Km93 Offline
Tutejszy
**

Liczba postów: 66
Też mi się udało przejść Uśmiech Oczywiście najlepiej jest używać "teleportacji" do innych poziomów Oczko

Pamiętam, jak raz próbowałem przejść każdy poziom po kolei, to przegrałem w takim, w którym sterowało się samolotami - w tle był ogień Uśmiech

[Obrazek: 71c220a96ca1a7e4.png]
02-09-2011 23:17
Ludek Offline
Tutejszy
**

Większość graczy nie uznaje gry za "przebytą" jeśli się nie zaliczyło każdego poziomu Oczko

03-09-2011 0:19
Andreas Offline
Administrator

Liczba postów: 514
Pieprzony Friendly Fire... Podejrzany

Aleśmy się wzajemnie z Irwinem na linach nawalali. I to przypadkowo -.-
07-09-2011 20:40
Ludek Offline
Tutejszy
**

Na liny jest banalny sposób - jeden gracz bierze ścianę prawą, drugi lewą... i nie używamy specjala...

Also apropo Bitworopuch

http://www.youtube.com/watch?v=sp-9OngVECM

07-09-2011 22:09
Patrichi Offline
Super Moderator

Liczba postów: 166
Z jakieś pare miesięcy temu grałem w Battletoads i przyznaje gra jest trudna bo trzeba logicznie przemyśleć każdy ruch jak i mieć reflex . Mi się podoba patent że jak się walczy z tymi "koścmi" to je się zabiera i jest jako broń do użycia na przeciwników.
06-02-2015 2:01
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Theme Created By Endowment Policies, © 2008-2026.